Sudjeluj u terenskom istraživanju Zagreb Pridea o iskustvu diskriminacije, zločina iz mržnje i nasilja prema LGBTIQ osobama

Drage i dragi, pozivamo vas da se uključite u istraživanje Zagreb Pridea s ciljem boljeg razumijevanja svakodnevice, vrijednosti, stavova i teškoća s kojima se suočavamo kao LGBTIQ osobe. Sudjelovanje u istraživanju je anonimno, a u istraživanju mogu sudjelovati sve osobe koje se identificiraju kao LGBTIQ.

Istraživanje se provodi ispunjavanjem upitnika, a glavna tema istraživanja je iskustvo diskriminacije, zločina iz mržnje i nasilja prema LGBTIQ osobama. Važno je ispuniti upitnik čak i ako osobno niste doživjeli/e diskriminaciju ili nasilje. Prikupljeni podaci pomoći će poboljšanju kvalitete života svih LGBTIQ osoba, naših obitelji, prijatelja/ica i bližnjih u Hrvatskoj, ali i društva u cjelini. Cilj je prikupiti odgovore od 1000 osoba iz cijele Hrvatske.

Zbog osiguravanja vjerodostojnosti rezultata, sudjelovanje u istraživanju nije moguće putem interneta, već osobno, kako bi se osiguralo davanje ujednačenih uputa i pojašnjavanje eventualnih nejasnoća koje se mogu pojaviti za vrijeme ispunjavanja. Stoga se istraživanje provodi u uredskim prostorima udruge LORI, Zagreb Pridea te u drugim prijateljskim i sigurnim prostorima u Splitu i Rijeci. Ispunjavanje upitnika traje oko 30 minuta.

Ponavljamo, istraživanje je anonimno, što znači da se odgovori sudionika/ica ni na koji način se neće moći povezati s osobom koja je ispunjavala upitnik. Također, upitnicima će imati pristup samo one osobe koje rade na ovom istraživanju.

Vaše sudjelovanje je važno, jer svojim iskustvima možete pridonijeti kreiranju novih politika od našeg, zajedničkog interesa.
Ukoliko si zainteresiran_na za sudjelovanje javi nam se:

– e-mailom na 

– na brojeve telefona/mobitela: (051) 212186 ili +385 (0) 91 493 4133.

– preko Facebook stranice: https://www.facebook.com/udrugalori/


Hvala u ime Zagreb Pride-a i LORI tima!

Podijeli:

Više vijesti:

Scroll to Top