Živa knjižnica s queer knjigama na EYE Varaždinu!

EYE Varaždin (Europski događaj za mlade: European Youth Event) jedan je od najvećih i najvažnijih događaja za mlade u Europi ove godine, a održava se 25. i 26. studenog u Areni Varaždin, dok su neki događaji i online. 🙂

Uz više od 40 različitih aktivnosti, za vas je tu Živa knjižnica s queer knjigama koju u sklopu ovog Europskog događaja organizira udruga LORI. Živa knjižnica djeluje kao i svaka druga knjižnica, no u ovoj su knjige ljudi koji sa čitateljima i čitateljicama govore o svojim životnim pričama i iskustvima.

Želiš čuti o iskustvima queer mladih u Hrvatskoj i imaš između 15 do 30 godina? Ovo je prava prilika za tebe!

Kroz opušteni online razgovor možeš naučiti više o LGBTIQ+ temama, čuti o iskustvima mlade lezbijke, geja, aseksualne, biseksualne i nebinarne osobe, te se povezati sa svojim vršnjacima i vršnjakinjama. Sve što trebaš napraviti za sudjelovanje je otvoriti srce i ispuniti kratku prijavu na ovom linku. Čekamo te, okreni novu stranicu spoznaje! 🙂

Živa knjižnica održava se online preko platforme Zoom (zato su potrebne prijave) u petak, 25. studenog, od 14:30 do 16h.

Očekuje se sudjelovanje mladih iz cijele Hrvatske i Europe, a govorit će se o ravnopravnom dijalogu s donositeljima odluka, europarlamentarcima, aktivistima/kinjama i stručnjacima/kinjama iz različitih područja, davanju prostora mladima da izraze svoju kreativnost, umrežavaju se i komuniciraju – bez granica što je i poruka cijelog programa Zero Borders.

Više informacija o EYE-u Varaždin dostupno je na službenoj web stanici: www.eyevarazdin.eu.

Podijeli:

Više vijesti:

Scroll to Top