Emisija ‘Otpornik’, epizoda 2: Visoki standardi LGBTIQ prava u Švedskoj

Ususret XV. Povorci ponosa koja se u Zagrebu održala u subotu, 11. lipnja u 15h, pripremili/e smo vam priču iz Stockholma o najstarijoj postojećoj svjetskoj LGBTIQ organizaciji koja se zove RFSL i ove godine je obilježila 65 godišnjicu rada te o prvom Domu za starije i nemoćne LGBTIQ osobe, kojeg je pokrenula Organizacija Duga.

U sklopu EU projekta LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu K-zona (VoxFeminae), Brid, Zg Pride, LORI i Trans Aid posjetili su Stockholm te donose 50 godina naprednija švedska iskustva i modele koji nam mogu biti samo i jedino primjeri dobre prakse i uzor.

Otpornik je emisija u kojoj problematiziramo aktualne društveno-političke i ekonomske teme koje su u fokusu organizacija civilnog društva, sindikata, radnika i radnica, kao i drugih rodno osviještenih i društveno odgovornih skupina i pojedinaca. Poseban naglasak je na pitanjima ekonomske nejednakosti, socijalnim, radničkim, ženskim i rodnim pravima, s ciljem doprinosa pluralizmu medija i demokratizaciji društva.

Emisija je nastala u produkciji K-zone (Voxfeminae) i Baze za radničku inicijativu i demokratizaciju (BRID), a prikazuje se na Kanalu Ri, riječkoj regionalnoj televiziji kao i na drugim lokalnim televizijama i internetskim portalima. Otpornik je financijski podržan od Agencije za elektroničke medije.

Pogledajte:

Projekt “LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu” financira Europska unija a partnerski ga provode Prostor rodne i medijske kulture K-zona, BRID – Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju, Lezbijska organizacija Rijeka “LORI” i Zora uz Pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova te suradničke udruge Zagreb Pride i Trans Aid.

Izvor: VoxFeminae

Podijeli:

Vijesti:

Scroll to Top