Video podcast „Ja sam oGay s time“: Od queer mladih za roditelje i mlade

U sklopu projekta „Glasovi mladih za društvene promjene“ mlade snage LORI kroz proljeće i ljeto marljivo su radile na osmišljavanju novog resursa za informiranje i osnaživanje LGBTI+ mladih.

Sa željom da drugim mladima pruže što više informacija i ukažu na izvore podrške, grupa je odlučila kreirati video podcast „Ja sam oGay s time“ te svoje poruke oblikovati i prema roditeljima queer mladih. U videu govore o coming out-u i iz svoje perspektive ukazuju na to kako se nositi s reakcijama roditelja i bližnjih. Osim toga, video pruža i nekoliko savjeta za roditelje kako mogu biti podrška svom queer djetetu, kako zajedno mogu izgraditi odnose temeljene na razumijevanju, a za mlade gdje i kome se mogu dodatno obratiti.

Video se može pratiti na hrvatskom jeziku, a dostupni su titlovi na hrvatskom i engleskom jeziku. Cijeli video nalazi se na  LORI YouTube kanalu i vrijedi ga detaljno pregledati. 😊

Izdvojeno je i nekoliko isječaka/klipova koji pokreću kotačiće na određene teme, i nalaze se također na LORI YouTube kanalu:

Mladi iz partnerske organizacije Ljubljana Pride pripremili su aktivistički časopis s ciljem podizanja vidljivosti LGBTIQ+ tema za mlade te su osmisli i digitalni kalendar koji prati važne datume u području ljudskih prava (npr. IDAHOBIT, Mjesec ponosa). Jako nas raduju nove ideje i inicijative, te rad s mladima koji inspiriraju i mijenjanju zajednicu! 😊

Mlade snage Ljubljana Pride

Video podcast dio je projekta „Glasovi mladih za društvene promjene“ kojeg provode Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“ (nositeljska organizacija) i partnerice Društvo Parada ponosa  u razdoblju od travnja 2022. do kraja studenoga 2023. godine. Ukupna vrijednost projekta je 60.000 €, što je osigurano kroz financijsku podršku  Europske unije iz programa Erasmus+.

Podijeli:

Vijesti:

Scroll to Top