POZIV: Jednodnevna edukacija „LGBTI mladi u školskom okruženju“

Otvoren je poziv za sudjelovanje na jednodnevnoj edukaciji „LGBTI mladi u školskom okruženju“ koja će se održati 02. prosinca 2023. u Rijeci (RiHub, Ul. Ivana Grohovca 1/a). Edukacija je namijenjena nastavnicima/icama, stručnim suradnicima/icama i ravnateljima/icama osnovnih i srednjih škola s područja cijele Hrvatske. Prednost sudjelovanja na edukaciji imat će osobe iz Primorsko-goranske, Istarske i Karlovačke županije, ali potičemo sve zainteresirane osobe da se jave.

Cilj edukacije je pružiti obrazovnim djelatnicima/icama relevantno znanje u svrhu boljeg razumijevanja potreba i iskustva LGBTIQ mladih u školskom okruženju te djelotvornijeg suzbijanja diskriminacije i nasilja nad LGBTI djecom i mladima.

Troškovi koje pokriva udruga LORI

1. Putni trošak za osobe izvan Rijeke (udaljenost veća od 30 km u jednom smjeru) u iznosu stvarnog troška autobusne karte ili karte za vlak. U slučaju dolaska osobnim vozilom LORI pokriva trošak benzina u iznosu autobusne karte iz mjesta kojeg dolazite.

2. Smještaj (noćenje s doručkom) u dvokrevetnoj sobi,  01 .- 2.12.2023. (petak-noćenje, subota-doručak) za sudionike/ice izvan Primorsko-goranske županije ili one koji nemaju adekvatnu mogućnost dolaska i odlaska javnim prijevozom na dan održavanja edukacije.

3. Tijekom edukacije za sve sudionike/ice bit će osigurani ručak i osvježenje.

Edukacija će se održati od 10:00 do 18:00 sati, a ovdje možete pročitati program edukacije.

Način prijave i rok:

Prijave su otvorene do 29. studenog 2023., a prijaviti se možete putem prijavnice preko ove poveznice.

Broj sudionika/ica je ograničen.

Jednodnevna edukacija „LGBTI mladi u školskom okruženju“ se održava u okviru projekta Mladi za ravnopravnost kojeg provodi Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“,  u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. Ukupna vrijednost projekta je 9.954,21 €, što je osigurano kroz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Podijeli:

Vijesti:

Scroll to Top