Sigurnost i jednakost u školskim klupama

Opći cilj projekta „Sigurnost i jednakost u školskim klupama“  je unapređenje inkluzije, jednakosti i nediskriminacije u obrazovanju te osiguranje podrške za LGBTIQ+ mlade.

Projekt provodi Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“ u razdoblju od 1. studenog 2023. do 30. travnja 2025., a financiran je s iznosom od 55.727,59 € u okviru Programa Impact4values kojeg provode Slagalica – Zaklada za razvoj lokalne zajednice i Solidarna – Zaklada za ljudska prava i solidarnost.

Projektom se želi podići svjesnost učenika/ica, školskih djelatnika/ica i šire javnosti o problemu LGBTI-fobije u obrazovanju te važnosti stvaranja inkluzivnog okruženja u školama. Aktivnosti su usmjerene izgradnji kapaciteta škola i školskih djelatnika/ica za suzbijanje LGBTI-fobičnog govora i vršnjačkog nasilja u školama te za pružanje podrške LGBTIQ+ učenicima/icama. Kroz provedbu projektnih aktivnosti, povećat će se informiranost mladih o štetnosti LGBTI-fobičnog govora i ponašanja te potaknuti bolja prihvaćenost LGBTIQ+ učenika/ica u školama.

Financirano sredstvima Europske unije. Izneseni stavovi i mišljenja su stavovi i mišljenja autora i ne moraju se podudarati sa stavovima i mišljenjima Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Ni Europska unija ni EACEA ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Podijeli:

Vijesti:

Scroll to Top