Besplatna pravna podrška za LGBTI osobe

Diskriminacija na osnovi spolne orijentacije, rodnog identiteta i rodnog izražavanja prisutna je na radnom mjestu, unutar obrazovanja,  u školama,  a neka od temeljnih ljudskih prava još uvijek su onemogućena lezbijkama, gejevima, biseksualnim, transrodnim i interspolnim osobama.

Doživljena diskriminacija i nasilje često se ne prijavljuje zbog neosviještenosti i neinformiranosti građanki/a o vlastitim pravima, nepoznavanja sustava zaštite, kao i zbog straha od negativnih posljedica ili zbog straha od neučinkovitog djelovanja relevantnih institucija.

Za sve naše građane i građanke koji/e dožive (ili su doživjeli/ie) diskriminaciju na osnovi spolne orijentacije, rodnog identiteta i rodnog izražavanja ili za LGBTI osobe koji/e se jednostavno žele informirati o vlastitim pravima, osigurale smo LORI provides free legal aid for LGBTI personsFree legal aid is also available to LGBTI youth in need of help or advice.

Uz pružanje besplatnog pravnog savjetovanja za LGBTI osobe svih dobnih skupina, projektom “Podržimo uključivo obrazovanje – gradimo sigurnu budućnost”, kojeg udruga LORI provodi s partnericama  Dugine obitelji i  Norsensus Mediaforum (Norveška),  osigurale smo i pružanje besplatne psihosocijalne podrške za LGBTIQ+ osobe.

Pravno savjetovanje provode LGBTI friendly i informirani pravnici/ice te aktivistkinje s dugogodišnjim iskustvom u području LGBTI ljudskih prava, a udruga LORI osigurava besplatno pravno savjetovanje od 2015. godine.

Vaše upite možete postaviti putem telefona, e-maila   ili osobno. Brojevi telefona navedeni su na dnu naslovnice na mrežnoj stranici, a u slučaju osobnih posjeta ljubazno molimo da se najavite.

Project “Podržimo uključivo obrazovanje – gradimo sigurnu budućnost” je podržan sa 129.600,00 €, što je osigurano kroz financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Europskog gospodarskog prostora i Norveških grantova.

Share:

News:

Scroll to Top