Besplatna pravna podrška za LGBTI osobe

Diskriminacija na osnovi spolne orijentacije, rodnog identiteta i rodnog izražavanja prisutna je na radnom mjestu, unutar obrazovanja,  u školama,  a neka od temeljnih ljudskih prava još uvijek su onemogućena lezbijkama, gejevima, biseksualnim, transrodnim i interspolnim osobama.

Doživljena diskriminacija i nasilje često se ne prijavljuje zbog neosviještenosti i neinformiranosti građanki/a o vlastitim pravima, nepoznavanja sustava zaštite, kao i zbog straha od negativnih posljedica ili zbog straha od neučinkovitog djelovanja relevantnih institucija.

Za sve naše građane i građanke koji/e dožive (ili su doživjeli/ie) diskriminaciju na osnovi spolne orijentacije, rodnog identiteta i rodnog izražavanja ili za LGBTI osobe koji/e se jednostavno žele informirati o vlastitim pravima, osigurale smo besplatnu pravnu podršku za LGBTI osobeBesplatna pravna podrška na raspolaganju je i mladim LGBTI osobama kojima je potrebna pomoć ili savjet.

Uz pružanje besplatnog pravnog savjetovanja za LGBTI osobe svih dobnih skupina, projektom “Podržimo uključivo obrazovanje – gradimo sigurnu budućnost”, kojeg udruga LORI provodi s partnericama  Dugine obitelji i  Norsensus Mediaforum (Norveška),  osigurale smo i pružanje besplatne psihosocijalne podrške za LGBTIQ+ osobe.

Pravno savjetovanje provode LGBTI friendly i informirani pravnici/ice te aktivistkinje s dugogodišnjim iskustvom u području LGBTI ljudskih prava, a udruga LORI osigurava besplatno pravno savjetovanje od 2015. godine.

Vaše upite možete postaviti putem telefona, e-maila   ili osobno. Brojevi telefona navedeni su na dnu naslovnice na mrežnoj stranici, a u slučaju osobnih posjeta ljubazno molimo da se najavite.

Projekt “Podržimo uključivo obrazovanje – gradimo sigurnu budućnost” je podržan sa 129.600,00 €, što je osigurano kroz financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Europskog gospodarskog prostora i Norveških grantova.

Podijeli:

Vijesti:

Scroll to Top