„Svježe“ iz kuhinje P.R.I.D.E. projekta – nova publikacija za trenere/ice o ljudskim pravima

Projekt P.R.I.D.E. (Promoting Rights, Identity, Diversity and Education) je upravo „iznjedrio“ publikaciju za  trenere/ice u oblasti neformalnog obrazovanja: Toolkit for trainers in non formal education and activists promoting rights, inclusion, diversity and education.

P.R.I.D.E. je u periodu od 1. listopada 2019. do 30. svibnja 2020. godine provodila organizacija MAGNET iz Srbije zajedno s partnerskim organizacijama: Lezbijska organizacija Rijeka LORI iz Hrvatske, Centar za interkulturalni dijalog iz Sjeverne Makedonije, Go Free iz Rumunjske, Arciragazzi Portici iz Italije, Azes Valboenses iz Portugala, Citizens in Action iz Grčke i Lingue de l’Enseignement Nouvelle Aquitaine iz Francuske. Podržan je od strane Fondacije Tempus, a u okviru Erasmus+ programa, ključne akcije 1 – mobilnost mladih.

U okviru projekta u veljači 2020. godine održan je trening za trenere/ice u oblasti neformalnog obrazovanja, sa specijalnim fokusom na prava LGBT+ zajednice na kojem je 24 mladih iz 8 europskih zemalja tijekom 7 dana učilo kako postati trener/ica u oblasti neformalnog obrazovanja, osposobiti se za samostalno vođenje radionica na temu rodne ravnopravnosti, borbe protiv seksizma i društvene uključivosti. O dojmovima s treninga jedne LORI volonterke možete pročitati here.

Brošura objedinjuje i pojašnjava metode i alate korištene na treningu i kasnijim aktivnostima projekta, kao i metodologiju neformalnog učenja, listu korisnih izvora za naučiti više o radu s mladima općenito i LGBTIQ+ mladima te praktične savjete o vođenju i organiziranju aktivnosti.  

Cijelu publikaciju na engleskom jeziku možete pročitati i skinuti here.

Projekt je podržan od strane Fondacije Tempus, a u okviru Erasmus+ programa, ključne akcije 1 – mobilnost mladih.

Share:

News:

Scroll to Top