Poziv na grupu podrške za LGBTIQ mlade

Drage naše i dragi naši, kako smo vam nedavno najavile, u travnju pokrećemo jednu novu aktivnost: grupe podrške za LGBTIQ mlade u Rijeci! U sklopu projekta Poštuj ljudska prava – gradi uključivo društvo, udruge LORI u Rijeci

i Zagreb Pride u Zagrebu pokreću grupe podrške za mlade LGBTIQ osobe (14-21 godina) s ciljem osnaživanja i pružanja psihosocijalne podrške LGBTIQ mladima.

Što je grupa podrške?

Grupe podrške zamišljene su kao sastanci, koji bi se održavali okvirno jednom mjesečno, gdje mlade LGBTIQ osobe u dobi od 14 do 21 godine mogu razmjenjivati svoja iskustva, osjećaje i razmišljanja, uz stručno vodstvo. Članovi i članice grupe međusobno si pomažu kroz razgovor u sigurnom okruženju i prijateljskom ozračju. Svrha grupe podrške je razvijanje samoprihvaćanja, samopouzdanja i pozitivne slike o sebi. Grupe će voditi LGBTIQ friendly savjetnici/ice, a prvi sastanak (u Rijeci) planiran je tijekom travnja.

Za mlade koji nisu u mogućnosti uključiti se u grupu, a trebaju savjet ili informacije o ovoj temi, organizirale smo podršku preko e-maila, piši nam na: , naše psihologinje će odgovarati na sve upite.

Kako se uključiti?

Prijave su obvezne putem e-maila. Za sudjelovanje u grupi podrške u Rijeci, piši na: . Pošalji nam svoje ime ili nadimak, dob i e-mail, a mi ćemo ti javiti vrijeme i mjesto održavanja grupe.

Promotivni letak u pdf formatu možete preuzeti na here.

Slobodno podijelite informaciju sa zainteresiranim mladim LGBTIQ osobama! 🙂

____________________________________________________________________________

Ova aktivnost provodi se u okviru projekta „Poštuj ljudska prava – gradi uključivo društvo“.

Projekt “Poštuj ljudska prava-gradi uključivo društvo” provode Lezbijska organizacija Rijeka “LORI”, Zagreb Pride i Trans Aid s ciljem smanjenja homofobije i transfobije te izgradnje tolerantnog i uključivog društva. Projekt je financiran od strane Europske unije (program IPA 2012) i sufinanciran od strane vladinog Ureda za udruge, a traje 18 mjeseci (od studenog 2015. do svibnja 2017. godine).

Share:

News:

Scroll to Top