Poziv studentima/cama za uključivanje u obrazovni ciklus “Ljudska prava i aktivno građanstvo”

Udruge K-zona, Zora, BRID i LORI u okviru projekta ‘LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu’ provesti će ciljani obrazovni program za studentsku populaciju koji će svim zainteresiranim polaznicima/cama omogućiti stjecanje osnovnih znanja o civilnom društvu i ljudskim pravima.

Cilj je obrazovnog ciklusa mladima ponuditi cjelovit, informativan i jedinstven uvid u rad civilnog društva te ih motivirati na uključivanje u aktualne društvene procese.

Civilno društvo, pogotovo njegov angažman u polju ljudskih prava i javnog zagovaranja, postao je nezamjenjiv dio svakodnevnog političkog života. Posljednjih je godina značajno pridonio razvoju pravednog i održivog društva te poboljšanju kvalitete života ugroženih skupina.

Međutim, mladi zainteresirani za pitanja ljudskih prava i društveno angažiranog djelovanja često ne znaju gdje i kako se informirati: sustavne informacije i znanja o djelovanju ljudskopravaških udruga ili sindikata kao vitalnih dijelova civilnog društva i dalje nisu dovoljno rasprostranjena među širom javnosti, a još manje je poznato na koje se načine građani mogu uključiti u rad i razvoj ovog sektora.

O programu edukacije:

Program će se provoditi na četiri fakulteta (Filozofskom fakultet u Zagrebu i Rijeci, Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu te Pravnom fakultetu u Zagrebu) petkom i subotom krajem travnja i u prvoj polovici svibnja; i to prema navedenom rasporedu:

Uvodno predavanje za sve polaznike/ce, Fakultet političkih znanosti – 29.4.
Pravni fakultet u Zagrebu – 30.4.
Filozofski fakultet u Zagrebu – 30.4. i 7.5.
Fakultet političkih znanosti, Zagreb – 30.4. i 7.5.
Filozofski fakultet u Rijeci – 16.4., 22.4. i 23.4.

Program je podijeljen u tri modula: Uvod u civilno društvo, Uvod u ljudska prava (s naglaskom na LGBT i radnička prava) te Uvod u javno djelovanje i komunikaciju. Nakon zajedničkog uvoda, studenti mogu slobodno odabrati željene kolegije iz ponuđenih modula, s tim da je preporuka da se odsluša što veći broj kolegija kako bi se stekla širina i cjelokupan pregled obrazovnog programa. Detaljan pregled modula i predavanja dostupan je here.

Na kraju edukacije, studenti će imati priliku volontirati u jednoj od udruga po svom izboru, pri čemu će im biti ponuđeno i stručno mentorstvo, a tijekom cijelog procesa bit će omogućena komunikacija uključenih studenata i studentica s članovima i članicama udruga putem online foruma.

Tako se i kako može prijaviti:
Za sudjelovanje u obrazovnom ciklusu potrebno je ispuniti online prijavnicu. Zagrebački studenti na poziv se mogu javiti do 24.4.2016., a riječki do 14.4.2016.

EDUKACIJA JE OTVORENA ZA ZAINTERESIRANE STUDENTE/ICE SVIH FAKULTETA.
Zainteresirani/e studenti/ice potvrdu o primitku dobiti će na mailom nakon čega će biti pozvani/e na zajedničko uvodno predavanje, gdje će steći detaljan uvid u tematske cjeline i ciljeve edukacije, kao i odlučiti se za predavanja na kojima žele prisustvovati kroz obrazovni ciklus.

Za sva pitanja o obrazovnom ciklusu i procesu prijave obratite se na 

Veselimo se vašem odazivu i zajedničkom radu na izgradnji boljeg i pravednijeg društva.

Share:

News:

Scroll to Top