Poziv: javno događanje „Unaprjeđenje psihosocijalne podrške za LGBTIQ+ osobe“

Udruga LORI vas POZIVA na javno događanje pod nazivom „Unaprjeđenje psihosocijalne podrške za LGBTIQ+ osobe“, u Rijeci, 14. srpnja 2022. s početkom u 11:00 sati, u prostorima RiHub-a (ul. Ivana Grohovca 1/a).

Javno događanje namijenjeno je osobama koje se bave područjem mentalnog zdravlja (primarno za kliničke psihologe/ginje, socijalne radnike/ice, školske psihologe/ginje, osobe koje rade na linijama za javljanje u kriznim situacijama), kao i predstavnike/ice relevantnih institucija, organizacija u području mentalnog zdravlja i organizacija civilnoga društva. Na događanju će govoriti psihologinje, stručnjakinje s dugogodišnjim i bogatim iskustvom u radu s LGBTIQ osobama: dr. sc. Jasminka Juretić i mr. spec. Iva Žegura, prof. Također, bit će predstavljen Priručnik za trenere/ice koji se bave edukacijama za kvalitetnu podršku LGBTIQ+ osoba te platforma za e-učenje namijenjena stručnim osobama u sustavu socijalne i mentalne zaštite.

 Gdje i kada?

U četvrtak, 14. srpnja 2022. godine, s početkom u 11:00 sati u prostoru RiHub-a (Ivana Grohovca 1/a, Rijeka). Program događanja pogledajte u nastavku, a dobrodošli su svi koje zanima ova tema.

Ovaj događaj odvija se u okviru projekta „Common Point – Inovativni pristupi obuci pružatelja/ica usluga mentalnog zdravlja za kvalitetnu podršku LGBTQI osoba“, financiranog od strane EU putem Erazmus+ programa. Projekt provode organizacije iz četiri europske zemlje (Háttér Társaság iz Mađarske, Single Step Foundation iz Bugarske, Prague Pride iz Češke i Lesbian Organisation Rijeka - LORI.) s ciljem povećanja znanja, vještina i kulturnih kompetencija stručnjakinja i stručnjaka za mentalno zdravlje za rad s LGBTIQ osobama.

Share:

News:

Scroll to Top