Poziv: javno događanje „Unaprjeđenje psihosocijalne podrške za LGBTIQ+ osobe“

Udruga LORI vas POZIVA na javno događanje pod nazivom „Unaprjeđenje psihosocijalne podrške za LGBTIQ+ osobe“, u Rijeci, 14. srpnja 2022. s početkom u 11:00 sati, u prostorima RiHub-a (ul. Ivana Grohovca 1/a).

Javno događanje namijenjeno je osobama koje se bave područjem mentalnog zdravlja (primarno za kliničke psihologe/ginje, socijalne radnike/ice, školske psihologe/ginje, osobe koje rade na linijama za javljanje u kriznim situacijama), kao i predstavnike/ice relevantnih institucija, organizacija u području mentalnog zdravlja i organizacija civilnoga društva. Na događanju će govoriti psihologinje, stručnjakinje s dugogodišnjim i bogatim iskustvom u radu s LGBTIQ osobama: dr. sc. Jasminka Juretić i mr. spec. Iva Žegura, prof. Također, bit će predstavljen Priručnik za trenere/ice koji se bave edukacijama za kvalitetnu podršku LGBTIQ+ osoba te platforma za e-učenje namijenjena stručnim osobama u sustavu socijalne i mentalne zaštite.

 Gdje i kada?

U četvrtak, 14. srpnja 2022. godine, s početkom u 11:00 sati u prostoru RiHub-a (Ivana Grohovca 1/a, Rijeka). Program događanja pogledajte u nastavku, a dobrodošli su svi koje zanima ova tema.

Ovaj događaj odvija se u okviru projekta „Common Point – Inovativni pristupi obuci pružatelja/ica usluga mentalnog zdravlja za kvalitetnu podršku LGBTQI osoba“, financiranog od strane EU putem Erazmus+ programa. Projekt provode organizacije iz četiri europske zemlje (Háttér Társaság iz Mađarske, Single Step Foundation iz Bugarske, Prague Pride iz Češke i Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“) s ciljem povećanja znanja, vještina i kulturnih kompetencija stručnjakinja i stručnjaka za mentalno zdravlje za rad s LGBTIQ osobama.

Program događanja:

11:00 – 11:30 Predstavljanje psihosocijalnog programa udruge LORI
11:30 – 12:15 Savjetodavni rad s LGBTIQ+ osobama
Dr. sc. Jasminka Juretić, Psihološko savjetovalište Sveučilišnog savjetovališnog centra, Rijeka
12:15 – 12:45 Pauza
12:45 – 13:30 Specifičnosti rada s trans osobama
Mr. spec. Iva Žegura, prof., Klinika za psihijatriju Vrapče, Zagreb
13:30 – 14:00 Predstavljanje rezultata projekta Common Point

Podijeli:

Vijesti:

Scroll to Top