Predstavljanje programa IDAHOT tjedna 2015. u Rijeci

Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“ treću godinu zaredom obilježava Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije (International Day Against Homophobia and Transphobia – IDAHOT, 17.05.) u Rijeci te u sklopu IDAHOT tjedna (13. – 17. svibnja 2015. godine) organizira niz događanja s ciljem senzibiliziranja, informiranja i podizanja svijesti javnosti o toj temi.

„Živa biblioteka u akciji protiv predrasuda“ održat će se 13. svibnja od 17 do 20 sati na Filozofskom fakultetu – Odsjek za psihologiju, učionica F-348.

Živa biblioteka zanimljiva je i efikasna metoda informiranja i senzibiliziranja javnosti o društvenim problemima. Ona funkcionira baš kao i svaka druga knjižnica: čitatelji/ice dolaze posuditi „knjige“. Ipak, postoji jedna razlika: „knjige“ u Živoj biblioteci su ljudi, koji sa „čitateljima/icama“ ulaze u osobni dijalog i osim toga što informiraju mogu i odgovarati na pitanja ili ih postavljati! Posjetioci će moći birati između različitih „živih knjiga“, kojima je zajedničko to što su pripadnici/ice ranjivih skupina s kojima većina nas nikad nije imala priliku porazgovarati ili ih upoznati. Neki su od „književnih naslova“: lezbijka, gej, biseksualna osoba, transrodna osoba, osoba s invaliditetom, majka djeteta s poteškoćama u razvoju, Rom/kinja, Srpkinja, beskućnik, bivši/a ovisnik/ica, nogometašica, stand up komičarka.

U petak, 15. svibnja na Korzu od 11 do 17 h bit će postavljen štand edukativno-informativnog sadržaja kako bismo građane/ke Rijeke informirale o radu, programima, aktivnostima udruge, IDAHOT, homo/bi/transfobiji itd.

U sklopu istog tjedna naš „Queer UP! party“ jamči odličnu zabavu u subotu, 16. svibnja na Arci Fiumani s početkom u 23 sata!

Sam Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije obilježit ćemo, sad već tradicionalnim, isticanjem zastave duginih boja na zgradi Grada Rijeke, Korzo 16, u nedjelju 17. svibnja.

Pozivamo građane/ke Rijeke da nam se pridruže u aktivnostima povodom IDAHOT tjedna! 

*Projekt Živa biblioteka u akciji protiv predrasuda financijski podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, fondovi Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške, Hil-Foundation i filia. die frauenstiftung.

Share:

News:

Scroll to Top