Smoqua te poziva: Uključi se i volontiraj!

Tražiš nešto za ispuniti listopadske dane i odgovoran/na si, komunikativan/na i voliš se družiti? Tvoja potraga je – dovršena! Sredina listopada u Rijeci već je tradicionalno određena za festival queer i feminističke kulture Smoqua. Pozivamo te da nam se pridružiš na festivalu kroz volontiranje a koji će se ove godine održati od 13. do 15. listopada.

Prijaviti se možeš do 9. rujna 2022. at  Tvoj doprinos je od posebne važnosti: gosti i gošće, pandemija, publika, događanje, žiža – festivali donose uzbuđenje i niz zadataka koje treba napraviti.

Activities:

Organization: dogovaranje unutar tima o planu rada, rasporedu i pojedinim aktivnostima festivala. Osigurajmo zajedno nezaboravnu atmosferu! Važno je brinuti o gostoprimstvu što uključuje brigu o gostima i gošćama: komunikacija, dočekivanje i pomoć sudionicima/ama festivala iz drugih gradova i zemalja. Pobrinimo se za naše drage prijatelje/ice!

Dežurstva tijekom događanja: tradicionalni Queer-UP party! i info-štandovi trebaju odgovorne, tople i komunikativne ljude. Predstavimo se zajednici u najboljem svjetlu i vodimo računa jedni o drugima!

Informiranje o festivalu: kako najbolje saznati za neki event nego preko letaka i plakata? Ako ti neposredna komunikacija ipak nije najdraža aktivnost, a želiš sudjelovati – možeš dijeliti letke i lijepiti plakate. Bilo bi šteta da netko propusti informaciju da se događa Smoqua, zar ne?

Priprema prostora: briga o prostorima pojedinih aktivnosti prije, za vrijeme i nakon događanja. Ostavimo sve u najboljem redu i budimo odgovorni/e!

What is expected of you?

Volontere i volonterke Smoque odlikuje energičnostmotivacija, točnost, odgovornost, kreativnost, pozitivan stav, nesebičnost! Zajedno ćemo tako pridonijeti ugodnoj provedbi festivala, lijepom provodu sa zajednicom i svim gostima/gošćama.

Razmisli o tome koliko vremena želiš i možeš izdvojiti! I malo je puno kada se svi/e u timu drže dogovora.

What do you gain from volunteering?

Volontiranjem možeš dobiti iskustvo učenja, razvoja, osnaživanja, usavršavanja i povezanosti sa zajednicom, a najvažnije što postaješ dio nečeg većeg od sebe! Povezat ćeš se s queer i feminističkom zajednicom Rijeke i Europe što pomaže stvaranju čvrste društveno-aktivističke platforme. Dobro ćeš se zabaviti, upoznati puno različitih ljudi i imati priliku razvijati svoje potencijale. Također, možeš produžiti suradnju s LORI i/ili suradničkom organizacijom festivala PaRiter.

If all of this sounds interesting to you and you want to join the Smoqua volunteer team, please send us an email at  do 9. rujnaSve što trebaš je napisati što bi mogao/la ili volio/voljela raditi te par riječi o sebi, broj svog telefona i mi ćemo ti se javiti. Molimo te da u “subjekt” e-maila staviš: Smoqua2022 – volontiranje. Hvala!

Vidimo se, čekamo te! 🙂

Share:

More posts:

Scroll to Top