Uskoro kreću grupe podrške za LGBTIQ mlade :)

Drage naše i dragi naši, s velikim ponosom najavljujemo vam da uskoro počinjemo jednu novu aktivnost: prve grupe podrške za LGBTIQ mlade u Hrvatskoj! 🙂
As part of the project Respect Human Rights – Build Inclusive Societyudruga LORI u Rijeci i Zagreb Pride u Zagrebu pokreću grupe podrške za mlade LGBTIQ osobe (14-21 godina) s ciljem osnaživanja i pružanja psihosocijalne podrške LGBTIQ mladima.

Što je grupa podrške?

Grupe podrške zamišljene su kao sastanci koji bi se održavali okvirno jednom mjesečno s desetak LGBTIQ mladih osoba dobi od 14 do 21 godine, gdje mogu razmjenjivati svoja iskustva, osjećaje i razmišljanja. Članovi i članice grupe međusobno si pomažu kroz razgovor u sigurnom okruženju i prijateljskom ozračju. Svrha grupe podrške je razvijanje samoprihvaćanja, samopouzdanja i pozitivne slike o sebi. Grupe će voditi LGBTIQ friendly savjetnici/ice, a prvi sastanak (u Rijeci) planiran je za početak travnja.

Za mlade koji nisu u mogućnosti uključiti se u grupu (zbog nedovoljne osnaženosti, straha ili jednostavno jer ne žive u Rijeci ili Zagrebu), a trebaju savjet ili informacije o ovoj temi, organizirale smo podršku preko e-maila: naše psihologinje će odgovarati na sve upite.
Prijavljivanje za sudjelovanje biti će putem e-maila, a više informacija o tome objaviti ćemo uskoro, ostanite s nama i slobodno dijelite informaciju sa zainteresiranim mladim LGBTIQ osobama! 🙂

Projekt “Poštuj ljudska prava-gradi uključivo društvo” provode Lezbijska organizacija Rijeka “LORI”, Zagreb Pride i Trans Aid s ciljem smanjenja homofobije i transfobije te izgradnje tolerantnog i uključivog društva. Projekt je financiran od strane Europske unije (program IPA 2012) i sufinanciran od strane vladinog Ureda za udruge, a traje 18 mjeseci (od studenog 2015. do svibnja 2017. godine).

Share:

News:

Scroll to Top