Počinju kolumne

"Ne sumnjaj da mala grupa promišljenih, odlučnih gradana može promijeniti svijet. Jer, to je jedina stvar koja ikada je." - M. Mead

Sjedim, sjedim i sjedim. Taj dio pisanja kolumne sam i više nego dobro usvojila. Sada bi negdje trebao nastupiti onaj dio kada ti napamet padne ona ista ideja koju si prije par dana vrtjela u glavi s toliko žara i ljubavi da si jedva čekala kada će vidjeti ekran kompjutera, te se zatim pojaviti na Internet stranici. Ali, možeš misliti. Zašto bi stvari išle po planu. Nekada imam osjećaj da mi čijeli život ne ide po planu. Da je put koji mi je zacrtan, a po kojemu bi trebala koračati, i onaj kojim se krećem, ustvari dvostruka ličnost. Jer, ako ja trebam nešto naučiti iz tog svojeg života, bome, učim to sve naopačke. Ili se to samo meni čini tako.

Nedostatak pažnje

"Napetost je predispozicija za kreativan život." - A. Meyer

Evo mene opet, i moje misli koje lutaju svuda. Ovih dana sam izrazito hiperaktivna. Sto misli se krece mojom glavom, kao na nekom autoputu, bilo u Njemačkoj ili možda čak u SAD-u. A i djelujem tako. Ni sama ne znam kako mi odgovaraju takvi dani, jer nemam pet minuta mira. Stalno sam u pokretu, jedino što mi se ljudi malo teže obracaju, jer eto, ne cujem pola toga. Treba previše koncentracije vec za onih pet stvari koje se vrte po meni. Što sam više u sebi to sam manje sposobna poklanjati nesebicno pažnju drugima, a opet kada sam, potpuno u sebi onda mogu biti i potpuno s drugima. Psiha je zanimljiv misterij kontradikcije.

Zaključak je..?

"Dobro prosudivanje proizlazi iz lošeg iskustva, a dobar dio lošeg iskustva proizlazi iz lošeg prosuđivanja." - Anonimno

Zaključak je..?

"Malo sam istraživala i..."... nemojte me nečime gadati, ali naišla sam na ovu rečenicu u naslovu jednog od dokumenata u My Documents i ne mogu odoljeti.

Isti postupak, različite cijene

"Uzdižuća plima će dignuti sve brodove."  - Anonimno

Ne znam da li ste bile u prilici pročitati na stranicama Ženske mreže o zdravstvenim institucijama koje pružaju, u skladu sa zakonom, uslugu obavljanja pobačaja. Eto, ta je informacija razlog što ova kolumna nema uvoda. Jer, sve mi je to diglo tlak. Zar je moguće da se cijena obavljanja pobačaja razlikuje od grada do grada? Gdje je tu logika?! Zar doktori u Varaždinu gdje je cijena 600 kuna koriste drugačije metode i instrumente od doktora u Zaboku, gdje za istu operaciju trebate iskaširati 2400 kuna, ili možda nemaju ginekologe koji su u stanju to napraviti, pa ih dovoze zrakoplovima iz Njemačke?!

Istrebimo gospođe sa bundama

«We understand the worth of blessings only when we have lost them.» - Plautus

Prolazim gradom ovih dana sa neutaživom željom da premlatim svaku ženu koja na sebi ima pravu bundu od naravno pravog životinjskog krzna. One plišane me ne zanimaju iako možda uzrokuju pomor plišanih medvjedića.

Zašto? I što je tu odjednom novo.

Lori

Lezbijska organizacija Rijeka "LORI" osnovana je 19. listopada 2000.g.
Cilj udruge je informiranje i ...

više o lori

Volontiranje

Organizacija koja cijeni svoje volontere i volonteri koji cijene sebe i svoj rad su ključni element uspješnog partnerstva.

priključi se

Podržite nas

Podrška, informacije, savjetovanje.

Podržite LORI

Kontakt

Janeza Trdine 7/IV, 51000  Rijeka
+385 (0)51 212 186
+385 (0)91 593 4133
+385 (0)91 493 4133
loricure@yahoo.com

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved