Koliko znaš o HIV-u i sifilisu: Europski tjedan testiranja 3. put u Rijeci

Treću godinu zaredom LORI obilježava Europski tjedan testiranja na HIV u Rijeci, u suradnji s Iskorakom iz Zagreba. Besplatno i anonimno testiranje obavljat će se u prostorijama LORI u periodu od 17 do 19 sati od ponedjeljka, 20. studenog do petka 24. studenog.

Testiranje se kao i prethodnih godina vrši i u Zagrebu, Splitu i Osijeku a test daje rezultat za 60 sekundi za HIV i sifilis. Za testiranje se uzima malo krvi iz prsta. Testovi su iznimno pouzdani i mogu otkriti infekciju ranije nego drugi brzi testovi. HIV i sifilis su spolno prenosive bolesti koje se češće javljaju kod gej/bi muškaraca nego kod drugih.

GDJE I KADA SE TESTIRATI ZA VRIJEME TJEDNA TESTIRANJA?

Kao i svake godine tijekom Europskog tjedna testiranja možeš se besplatno i brzo testirati na HIV i sifilis, dobiti rezultat u 60 sekundi, kondome, lubrikante i savjete naših super doktora i doktorica. Ove godine možeš i provjeriti svoje znanje. Na lokacijama u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu će ti naši/e volonteri/ke dati test znanja koji možeš ispuniti, vidjeti koliko znaš i naučiti nešto novo.

LOKACIJE I VRIJEME TESTIRANJA

Svaki dan od ponedjeljka do petka (20.11. – 24.11.):

  • ZAGREB – ISKORAK, Petrinjska 27 – 16:30-19:30 *
  • OSIJEK – Studentska udruga EMSA, Franje Kuhača 29 – 17:00-19:00
  • RIJEKA – LORI, Janeza Trdine 7/4 – 17:00-19:00
  • SPLIT – LGBT centar Split, Ulica kralja Tomislava 8/1 – 17:30-19:30

U Zagrebu se možeš testirati i u petak 17.11. prije tribine (od 16:30 do 19:00 sati).

Koliko znaš o HIV-u i sifilisu: Facebook LIVE razgovor

Prenosimo poziv organizatora, udruge Iskorak:

Pridruži nam se u petak 17.11. u 19 sati na razgovoru uživo i sudjeluj u nagradnom kvizu o HIV-u i sifilisu na Facebook LIVE. Prenosimo uživo iz Iskoraka u Petrinjskoj 27, Zagreb. Link za online praćenje objavit ćemo na gay.hr.

Znaš li kada test neće otkriti HIV i sifilis iako je osoba inficirana? Koliko se ljudi godišnje inficira HIV-om i sifilisom? Kako se liječe infekcija HIV-om i sifilis? Kako je živjeti s HIV-om? Što znaš o lijekovima koji se koriste za prevenciju HIV infekcije? Što znaš o načinima zaštite od spolno prenosivih bolesti, uključujući HIV infekciju?

Saznaj odgovore na ova pitanja tijekom razgovora uživo, a putem Facebook LIVE komentara možeš poslati i svoja pitanja.

S nama će biti Renato Samardžić, YouTuber koji će razgovarati s koordinatorom Europskog tjedna testiranja Zoranom Dominkovićem; Brankom koji živi s HIV-om 30 godina; voditeljem Referentnog centra za dijagnostiku i liječenje infekcije HIV-om u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, prof. Josipom Begovcem i voditeljicom odjela za Promicanje odgovornog spolnog ponašanja iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, dr. Tatjanom Nemeth Blažić.

Misliš li da znaš dovoljno o HIV-u i sifilisu? Provjeri svoje znanje u nagradnom kvizu koji će biti otvoren tijekom razgovora uživo. Tko najbrže točno odgovori na sva pitanja osvojit će seksi majicu Europskog tjedna testiranja te količinu kondoma i lubrikanata za cijelu godinu zabave! Broj ćemo dogovoriti s pobjednikom/icom.

Podijeli:

Više vijesti:

Održane mindfulness radionice

Tri mjeseca intenzivnog druženja su iza nas…vježbale smo svjesni(ji) kontakt sa sobom, prepoznavanje vlastitih granica i kapaciteta, prihvaćanje sebe i svih svojih otpora, otvarale smo prostor za držanje nelagode, istraživale

Pročitaj više »
Scroll to Top