Poziv i program okruglog stola ‘EU politike LGBTI ravnopravnosti pri zapošljavanju i na radnom mjestu’

Udruga K-zona vas poziva na okrugli stol “EU politike LGBTI ravnopravnosti pri zapošljavanju i na radnom mjestu” koji će se održati 28. rujna 2016. godine u Kući Europe, Augusta Cesarca 4, s početkom u 15 sati i završetkom u 17 sati.

Cilj okruglog stola je upoznati dionike s najboljim EU praksama koje se tiču postizanja ravnopravnosti LGBTI osoba pri zapošljavanju i na radnom mjestu te će se tako predstaviti rad organizacija civilnoga društva u tom polju iz Velike Britanije (Stonewall) i Švedske (RFSL) kao i članstvom najbrojnijeg britanskog sindikata Unite the Union.

Sudionici/e će se posebno osvrnuti na predstavljanje relevantnog zakonodavstva RH te zakonodavstva i mehanizama Europske unije koji se u širem kontekstu odnose na postizanje rodne ravnopravnosti te na suzbijanje diskriminacije na osnovi spolne orijentacije i/ili rodnog identiteta i izražavanja s posebnim osvrtom na suzbijanje diskriminacije na radnom mjestu i pri zapošljavanju.

Na okruglom stolu svoja će iskustva, znanja i preporuke podijeliti:

Sandra Bedeniković (Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske), Goran Selanec (zamjenik pravobraniteljice za ravnopravnost spolova), Mia Gonan (Zagreb Pride), Mario Kikaš (urednik časopisa RAD), Jelena Miloš (Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju BRID), Noah Pintarić (Prostor rodne i medijske kulture K-zona).

Na službenoj web stranici projekta možete pročitati više o okruglom stolu i samom projektu.

Također napominjemo da za zainteresirane sudionike/ce koji/e nisu iz Zagreba imamo osigurane putne troškove.

Unaprijed se radujemo vašem dolasku i sudjelovanju na okruglom stolu “EU politike LGBTI ravnopravnosti pri zapošljavanju i na radnom mjestu”.

S poštovanjem,

Noah Pintarić
Project coordinator
K-zona
mobile: +385958359947
phone:+385(0)13839656

 ***

Projekt ‘LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu’ financira Europska unija – Komponenta I IPA 2012 pretpristupnog programa – Pomoć u tranziciji i izgradnja institucija, područje: Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za osiguravanje djelotvorne provedbe standarda EU u ostvarenju ljudskih prava i sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Ova publikacija izrađena je uz pomoć Europske unije. Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost projektnih partnera i ne odražava nužno gledišta Europske unije.

Podijeli:

Vijesti:

Scroll to Top