P.R.I.D.E (Promoting Rights, Identity, Diversity and Education)

Projekt P.R.I.D.E (Promoting Rights, Identity, Diversity and Education) podržan od srpske nacionalne agencije Fondacije Tempus, kroz program Erasmus+ provodi organizacija MAGNET zajedno s još 7 partnerskih organizacija, u periodu od 1. listopada 2019. do 30. svibnja 2020. godine.

U okviru projekta bit će održan trening za trenere/ice u oblasti neformalnog obrazovanja, sa specijalnim fokusom na prava LGBT+ zajednice. Trening će okupiti 24 mladih iz 8 europskih zemalja, koji će tijekom 7 dana učiti kako postati treneri/ice u oblasti neformalnog obrazovanja, sposobni/e za samostalno vođenje radionica na temu rodne ravnopravnosti, borbe protiv seksizma i društvene uključivosti. Sudionice i sudionici treninga naučit će osnovne strategije kreiranja treninga, metode koje se koriste u neformalnom obrazovanju, razvit će vještine vođenja radionica, ali i diskutirati o izazovima u ovoj oblasti, kao i političkim i etičkim aspektima ove profesije.

Cilj projekta je doprinijeti naporima građanstva i organizacija civilnog društva iz istočne i južne Europe, podići svijest o potrebama LGBTQ+ zajednice i boriti se protiv diskriminacije mladih LGBTQ+ osoba. Glavna aktivnost u okviru projekta je trening za trenere/ice u oblasti neformalnog obrazovanja, sa specijalnim fokusom na LGBTQ+ prava.

Partneri(ce) su: Lezbijska organizacija Rijeka LORI iz Hrvatske, Centar za interkulturalni dijalog iz Sjeverne Makedonije, Go Free iz Rumunjske, Arciragazzi Portici iz Italije, udruženje Azes Valboenses iz Portugala, Citizens in Action iz Grčke i Lingue de l’Enseignement Nouvelle Aquitaine iz Francuske.

Projekt je podržan od strane Fondacije Tempus, a u okviru Erasmus+ programa, ključne akcije 1 – mobilnost mladih.

Podijeli:

Vijesti:

Scroll to Top