Panel “Homofobija i transfobija u sustavu obrazovanja”, Zagreb

Zagreb Pride u suradnji s Lezbijskom organizacijom Rijeka LORI organizira panel na temu homofobičnog i transfobičnog nasilja i zlostavljanja u sustavu obrazovanja

Homofobija i transfobija u sustavu obrazovanja
u srijedu, 14. prosinca u 19:30 sati
na Fakultetu političkih znanosti (Lepušićeva 6, Zagreb)

Spolna orijentacija i/ili rodni identitet česta su osnova diskriminacije, društvene stigmatizacije i marginalizacije unutar obrazovnog sustava. Budući da postoje konkretni otpori uvođenju obrazovnih sadržaja i praksi koje bi školsko osoblje i učenike_ce upoznale s tematikom homofobičnog i transfobičnog nasilja te škole učinile sigurnijima, cilj tribine je upozoriti na psiho-socijalne posljedice koje takvo nasilje ima za LGBTIQ učenike_ice i mlade.

Na panelu će kao govornice sudjelovati predstavnice organizacija civilnoga društva koje se bave temom obrazovanja te predstavnice obrazovnih ustanova s iskustvom u suzbijanju nasilja na osnovi spolne orijentacije i rodnog identiteta. Pozvane su i predstavnice i predstavnici Agencije za odgoj i obrazovanje te Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Govornice:
Martina Horvat, GOOD inicijativa
Sunčica Remenar, profesorica, Obrtnička škola za osobne usluge
Iva Žegura, psihologinja, klinika za psihijatru Vrapče
Dino Markešić, učenik, Strojarska tehnička škola Faust Vrančić
Mia Gonan, aktivistkinja, Zagreb Pride

Ulaz je slobodan i registracija nije potrebna.

Projekt “Poštuj ljudska prava-gradi uključivo društvo” provode Lezbijska organizacija Rijeka “LORI”, Zagreb Pride i Trans Aid s ciljem smanjenja homofobije i transfobije te izgradnje tolerantnog i uključivog društva. Projekt je financiran od strane Europske unije (program IPA 2012) i sufinanciran od strane vladinog Ureda za udruge, a traje 18 mjeseci (od studenog 2015. do svibnja 2017. godine).

Podijeli:

Vijesti:

Scroll to Top