Poziv za sudjelovanje na seminaru „LGBTI mladi u školskom okruženju“

Otvoren je poziv za sudjelovanje na trodnevnom  seminaru „LGBTI mladi u školskom okruženju“ koji će se održati od 25. – 27. ožujka 2022. u Rijeci. Seminar je namijenjen nastavnicima/icama, stručnim suradnicima/icama i ravnateljima/icama osnovnih i srednjih škola s područja cijele Hrvatske. Prednost sudjelovanja na seminaru imat će osobe iz Osječko-baranjske, Krapinsko-zagorske i Karlovačke županije.

Cilj seminara je pružiti obrazovnim djelatnicima/icama relevantno znanje u svrhu djelotvornijeg suzbijanja diskriminacije i nasilja nad LGBTI djecom i mladima te efikasnije zaštite prava LGBT djece i mladih na obrazovanje u sigurnom okruženju. Također, osnovna ideja seminara je povećati kapacitet obrazovnih ustanova za provedbu edukacije o LGBTI tematici i suzbijanje nasilja na osnovi seksualne orijentacije i rodnog identiteta/izražavanja među učenicima/icama.

Cijeli tekst poziva možete pronaći OVDJE, a prijaviti se možete  OVDJE.

Prisustvovanje seminaru je besplatno. Troškove puta, smještaja i prehrane (puni pansion u hotelu Continental) i osvježenje tijekom seminara pokriva udruga LORI. Za sudionike/ice iz Rijeke i njene okolice (do 30 km) bit će pokriveni troškovi ručka i osvježenja (smještaj u hotelu i putni troškovi nisu osigurani). Broj sudionika/ica je ograničen. Ukoliko se prijavi veći broj sudionika/ica od planiranog, prednost pri prijavi imat će osobe koje su se vremenski prije prijavile.

Prijave su otvorene do 21. ožujka 2022. godine.

Seminar se održava u okviru projekta „Podržimo uključivo obrazovanje – gradimo sigurnu budućnost“ kojeg provode Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“ i partnerice Dugine obitelji i Norsensus Mediaforum (Norveška), u razdoblju od 1.1.2021. do 28.2.2023. godine. Projekt „Podržimo uključivo obrazovanje – gradimo sigurnu budućnost“ je podržan sa 129.600,00 € financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova.

Podijeli:

Vijesti:

Scroll to Top