U Rijeci održan obrazovni ciklus „Ljudska prava i aktivno građanstvo“

Obrazovni ciklus „Ljudska prava i aktivno građanstvo“ provodi se u sklopu projekta “LGBTI i ravnopravnost na radnom mjestu” u Rijeci i Zagrebu. Cilj je obrazovnog ciklusa mladima ponuditi cjelovit, informativan i jedinstven uvid u rad civilnog društva te ih motivirati na uključivanje u aktualne društvene procese.

Prvi edukacijski modul održan je 16.4., 22.4.,23.4. na Filozofskom fakultetu Rijeka. U okviru navedenog programa, riječki studenti i studentice su imali/e prilike čuti zanimljiva predavanja na teme poput aktivizma u lokalnoj zajednici, radničkih i socijalnih prava, suzbijanja diskriminacije nad LGBTI osobama i zločina iz mržnje, rodnih identiteta i rodnog izražavanja te sudjelovati na radionicama medijske pismenosti i komunikacijskih vještina.

Provođenje obrazovnog programa u Zagrebu počinje u petak, 29. travnja 2016. godine, s uvodnim predavanjima koja će se održati u Radničkom domu (Trg kralja Petra Krešimira IV 2). Više informacija o obrazovnom ciklusu i temama predavanja možete pronaći u brošuri, a za sudjelovanje ispunite online prijavnicu.

Projekt “LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu” financira Europska unija a partnerski ga provode Prostor rodne i medijske kulture K-zona, BRID – Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju, Lezbijska organizacija Rijeka “LORI” i Zora uz Pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova te suradničke udruge Zagreb Pride i Trans Aid.

Podijeli:

Vijesti:

Scroll to Top