Započeo kolegij „Rod, seksualnost, identiteti – od opresije do ravnopravnosti”

Dana 15. listopada 2019. na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci započela je izvedba kolegija „Rod, seksualnost, identiteti – od opresije do ravnopravnosti“.

Nositeljica kolegija je dr. sc. Brigita Miloš, a u izvedbi kolegija sudjeluju udruge: LORI, PaRiter i SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava. Kolegij je upisalo 12 studenata/ica s 3 različita fakulteta.

Osim metode društveno korisnog učenja na kojoj se ovaj kolegij temelji, dodatna vrijednost kolegija je što su u izvedbi kolegija sudjelovali/e profesori/ice s drugih fakulteta i znanstvenih instituta, stručnjaci/kinje u svojim područjima koje su tematski pokrivene ovim kolegijem, te je postignut interdisciplinaran pristup temi. Tako su u izvedbi kolegija (teoretskom dijelu koji se provodi na fakultetu) sudjelovale dr. sc. Ana Marija Sikirić (Ekonomski fakultet u Rijeci – područje ekonomije), dr. sc. Mirjana Adamović (Institut za društvena istraživanja u Zagrebu – područje sociologije), dr. sc. Marija Geiger Zeman (Institut društvenih znanosti Ivo Pilar – područje sociologije), dr. sc. Sanja Bojanić (Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci – područje umjetnosti), dr. sc. Dalida Ritossa and dr. sc. Matija Miloš (Pravni fakultet u Rijeci – područja ustavnog i kaznenog prava), dr. sc. Jasminka Juretić and dr. sc. Barbara Kalebić Maglica (Filozofski fakultet u Rijeci – područje psihologije).

Od sredine studenog, učenje je iz učionice prebačeno u udruge civilnog društva gdje se student/ice uključuju u različite mentorske programe.

Više o temama koje se obrađuju u okviru mentorskih programa moći ćete pročitati uskoro!

Share:

News:

Scroll to Top