Mladi za LGBTIQ+ mlade

Projekt „Mladi za LGBTIQ+ mlade“ provodi Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“ (nositeljska organizacija) i Norsensus Mediaforum (Norveška) u razdoblju od 26. srpnja do 15. listopada 2023. godine. Ukupna vrijednost projekta je 5.733,90 €, podržan iz Programa Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj iz Fonda za bilateralnu suradnju. Suradnja je nastavak projekta “Podržimo uključivo obrazovanje – gradimo sigurnu budućnost” podržan sa 129.600,00 € financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova.

Posebnu pažnju udruga LORI usmjerava radu s mladima pokrenuvši tako 2021. godine grupu LGBTI i strejt mladih u Rijeci, te je kroz mjesečne susrete organizirala druženja za grupu, sastanke i radionice u svrhu njihovog osnaživanja i izgradnje kapaciteta za aktivno djelovanje u zajednici. Nastavkom ove suradnje s organizacijom Norsensus Mediaforum nastavljamo pridonosi izgradnji kapaciteta mladih, te su aktivnosti ovog projekta usmjerene unapređenju vještina i znanja LGBTI+ mladih u području medijske pismenosti.

Aktivnosti će osnažiti mlade osobe i izgraditi im kapacitete za samostalno kreiranje digitalnog sadržaja o LGBTIQ+ temama. Uz međunarodnu dimenziju suradnje, dobit će uvid u drugačije prakse, te informacije koje im mogu pomoći za javni angažman kroz prizmu cyber prostora.

Podijeli:

Vijesti:

Scroll to Top