VAŽNO: POZIV za sudjelovanje u istraživanju!

Zagreb Pride, u suradnji s Lezbijskom organizacijom Rijeka LORI, Queer Sportom Split i Queer Zagrebom, provodi istraživanje o zločinu iz mržnje i nasilju 

protiv lezbijki, gejeva, biseksualnih, transrodnih, transeksualnih, interspolnih i queer osoba (LGBTIQ) koje su živjele ili trenutno žive u Republici Hrvatskoj.

Istraživanje obuhvaća osnove diskriminacije koje se tiču seksualne orijentacije, spolnog/rodnog identiteta i rodnog izražavanja. 

Istraživanje će u Rijeci provoditi LORI. Potrebno nam je sakupiti 250 ispitanika/ica s područja Rijeke i okolice (Primorsko-goranska županija, Istarska županija i dr.) do kraja svibnja 2013. godine. Upitnik se ispunjava osobno, a ispunjavanje upitnika traje oko 30 – 40 minuta

Vaš nam je doprinos izrazito važan i značajan, stoga bi vas molile ako biste odvojili vrijeme i ispunili ovaj važan upitnik. Upitnik možete ispuniti tako da dođete u LORI (Janeza Trdine 7/IV, Rijeka) ili nas kontaktirajte da se dogovorimo o nekom drugom mjestu koje vam odgovara. 

U LORI možete doći radnim danom u terminu od 9 do 17 sati, a za one koji/e mogu doći samo u popodnevnim satima, organizirat ćemo popodnevnu smjenu, prema dogovoru. S obzirom na karakterističnost ispunjavanja upitnika (samo osobno), molimo vas da se što prije odazovete, kako bi uspjele ostvariti zadani cilj. 

Ispunjavanje upitnika je u cijelosti anonimno, a pristup podacima imat će samo istraživački tim. Podaci i rezultati istraživanja koristit će se kao smjernice za kreiranje preporuka za unaprjeđenje zaštite prava LGBTIQ osoba u Republici Hrvatskoj. 

Za sva dodatna pitanja i/ili informacije vezana uz samo istraživanje, slobodno nam se obratite na e-mail: ili na mob. 091/493-4133, 091/593-4133. 

Molimo vas da ovu informaciju proslijedite svojim LGBTIQ prijateljima/icama. 

Unaprijed hvala na sudjelovanju u ovom istraživanju! 

Europski instrument za demokraciju i ljudska prava – EIDHR-CBSS 2011/35 : “Drugačije društvo je moguće: Ujedinjeni za LGBT ravnopravnost”

Nositelj projekta: Zagreb Pride je queer-feministička i antifašistička grupa koja se zalaže za solidarnost LGBTIQ zajednice, a protivi se nasilju i diskriminaciji LGBTIQ osoba. Meštrovićev trg 2, 10 000 Zagreb | | ++385(0)95 9021 445 | /fax: (++ 385) 01 / 382 03 75 | OIB: 80888915470

Ovaj projekt financira Europska unija – Europski instrument za demokraciju i ljudska prava. Stavovi izneseni u ovom dokumentu ne predstavljaju službeni stav Europske unije već su isključivo stajalište udruga i autora/ica.

Podijeli:

Vijesti:

Scroll to Top