Predstavljen Vodič “Imamo obitelj!” u Zagrebu, 7. svibnja ’16

Proteklog vikenda, u subotu, 07. svibnja ’16, u zagrebačkom LGBT centru predstavljen je Vodič za životne partnere i partnerice, LGBTIQ roditelje, roditeljice i dugine obitelji pod nazivom “Imamo obitelj!”, koji donosi i stvarne priče te iskustva LGBT obitelji iz Hrvatske.

Publikacija “Imamo obitelj!” prvenstveno je namijenjena informiranju životnih partnera/ica i LGBTIQ roditelja/ica i onih koji/e to žele postati i sadrži najčešća pitanja životnih partnera i partnerica, vjenčanih i nevjenčanih te onih koje/i se tek planiraju vjenčati.

Svi odgovori u vodiču “Imamo obitelj!” temelje se na dvogodišnjem praćenju ostvarivanja prava životnih partnerica i partnera u Hrvatskoj, a sadrži čitav niz izuzetno korisnih informacija o životnom partnerstvu, o pravima iz životnog partnerstva i mogućnostima planiranja LGBTIQ roditeljstva u Hrvatskoj.

Projekt “Poštuj ljudska prava-gradi uključivo društvo” provode Lezbijska organizacija Rijeka “LORI”, Zagreb Pride i Trans Aid s ciljem smanjenja homofobije i transfobije te izgradnje tolerantnog i uključivog društva. Projekt je financiran od strane Europske unije (program IPA 2012) i sufinanciran od strane vladinog Ureda za udruge, a traje 18 mjeseci (od studenog 2015. do svibnja 2017. godine).

Podijeli:

Vijesti:

Scroll to Top