Grupa mladih LORI: More novih ideja

Projekt „Podržimo uključivo obrazovanje – gradimo sigurnu budućnost” provodimo s  partnericama Dugine obitelji i  Norsensus Mediaforum iz Norveške, te uz rad na izgradnji kapaciteta OCD-a i obrazovnih ustanova za provedbu edukacija o ljudskim pravima LGBTI osoba, ovaj je projekt usmjeren i radu s mladima. Prvenstveno ih se kroz projekt nastoji osnažiti za angažman u lokalnoj zajednici i osigurati mogućnosti za njihovo djelovanje.

O Grupi mladih LORI mogle bismo napisati nekoliko stranica teksta jer njihova energija, povezanost, predanost i snaga često su motivacija za daljnji rad u aktivizmu. Grupa organski raste i razvija se, a okuplja dvadesetak mladih iz PGŽ-a, dok se nekad jave osobe koje su iz drugih gradova i županije.  Mladi se pretežito okupljaju oko LGBTIQ+ tema, ali i oko tema kao što su volontiranje, mentalno zdravlje, a kroz zajedničke susrete organiziraju druženja i provode javne akcije. Samo neke od aktivnosti ovih genijalnih mladih ljudi su gledanje Eurosonga, Queer karaoke, radionice o Govoru mržnje i Garbaž Sale kao dio priprema za festival Smoqua. Tu je još niz aktivnosti, uskakanja i podrške koja je nemjerljiva. 🙂

U prvoj godini trajanja projekta organizirali su također Igre bez granica, uz role play ova je akcija omogućila upoznavanje s LGBTIQ temama i s temom govora mržnje na internetu, a ove su godine na Smoqui organizirali dvije aktivnosti: World Cafe: Queer Youth for You(th) i Nabrzaka – queer speed-dejtanje. Tako su mladi na originalan način obilježili  Dane Erasmusa i Europsku godinu mladih, informirali druge mlade i povezivali se kroz gradnju novih prijateljstava.

Kao dio rada Grupe održane su do sada i dvije radionice, jedna je govorila o mentalnom zdravlju i jačanju emocionalnih kapaciteta, dok je druga bila usmjerena aktivnom sudjelovanju mladih u lokalnoj zajednici. Na ovaj su način radili na svojim idejama kroz projektne prijedloge i pronalazili načine za daljnji angažman i pokretanje novih inicijativa. Radionicu su vodile Sara Sušanj i Iva Davorija iz Udruge Delta i pružile su mladima kvalitetan okvir za sljedeće aktivnosti iznenađenja.

Neke/i od sudionika/ica su podijelile/i svoje dojmove o nedavnoj radionici o aktivnom uključivanju pa evo par crtica:

Bilo je vrlo zabavno i poučno, hvala vam puno na energiji i svemu ostalom! 🙂

Edukacija je bila sjajna, kao i atmosfera koja je kreirana. Apsolutno mi se svidio način rada u safe spaceu koji je kreiran. You Rock!

Jako dobre voditeljice radionice.

Podijeli:

Vijesti:

Scroll to Top