Dugin put

Projekt „Dugin put“ provodi udruga Bonsai iz Dubrovnika uz partnerice, Dugine obitelji iz Zagreba i Lezbijsku organizaciju Rijeka „LORI“ od 1. listopada 2022. do 1. lipnja 2023. godine.

Ukupna vrijednost projekta je 15.000,00 €, što je osigurano kroz financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Europskog gospodarskog prostora i Norveških grantova.

Ciljevi projekta su:

  1. Jačanje kapaciteta LGBTIQ mladih u Dubrovniku za ostvarenje svojih građanskih i ljudskih prava i
  2. Jačanje kompetencija stručnog osoblja (škole i udruge) i youthworkera o LGBTIQ temama te za podršku LGBTIQ mladima.

Ciljne skupine su LGBTIQ mladi u Dubrovniku, obitelji i prijatelji LGBTIQ mladih osoba, stručno osoblje za rad s mladima (psiholozi, pedagozi, profesori, socijalni radnici, itd.) i srednjoškolci.

Očekivani rezultati:

  1. Mapirane potrebe mladih LGBTIQ osoba u Dubrovniku;
  2. Unaprijeđena znanja stručnog osoblja  i youthworkera u području  LGBTIQ tematike te educirano 120 srednjoškolaca;
  3. Okupljena i podržana neformalna zajednica mladih LGBTIQ osoba koja surađuje sa iskusnim OCD-ima u LGBTIQ području i kreira prilike za aktivno djelovanje.

Ključne aktivnosti projekta su: planiranje i provedba istraživanja o potrebama i stavovima mladih u Dubrovniku  o LGBTIQ temama; provedba edukacijskog programa za jačanje znanja i kompetencija o LGBTIQ tematici kod učenika i stručnog osoblja; stvaranje sigurnog i otvorenog prostora za povezivanje, podršku i djelovanje neformalne zajednice mladih  LGBTIQ osoba (i podržavatelja/ica).

U završnom dijelu će se odlučivati o povezivanju uključivanju zajednice mladih LGBTIQ osoba u suradnje i neformalne mreže te time doprinijeti izgradnji novih neformalnih inicijativa.

Kontakt osoba za više informacija: Marta Skorin, 

Podijeli:

Vijesti:

Scroll to Top