Izdan Priručnik za trenere/ice: Inovativni pristupi obuci pružatelja/ica usluga mentalnog zdravlja za kvalitetnu podršku LGBTQI osoba

U sklopu projekta Common point – Inovativni pristupi obuci pružatelja/ica usluga mentalnog zdravlja za kvalitetnu podršku LGBTQI osoba organizacije Háttér TársaságSingle Step FoundationPrague Pride i Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“ izdale su Priručnik za trenere/ice istoimenog naziva, a s ciljem stvaranja inovativnog i lako dostupnog materijala za obuku stručnjaka/kinja iz područja mentalnog zdravlja, kako bi se poboljšala usluga kvalitete rada s LGBTIQ+ osobama.

Kroz ovaj projekt do sada smo uspješno održale petodnevni trening o LGBTIQ+ temama za stručnjake/kinje iz područja mentalnog zdravlja, potom predstavile seriju edukativnih videa o raznim LGBTIQ+ temama, a sada smo izdale i Priručnik, s namjerom da bismo povećale znanje i vještine stručnjaka/kinja za mentalno zdravlje (školskih savjetnika/ica, operatera/ki linija u kriznim situacijama, socijalnih radnika/ica i kliničkih psihologa/ginja) o LGBTIQ+ temama.
Publikacija je na engleskom jeziku, sastoji se od šest općih i četiri specifična modula, namijenjena upravo svakoj ciljnoj skupini. Kroz prijedloge vježbi, Priručnik obuhvaća teme poput: LGBTIQ terminologija, coming out, transrodne i rodno varijantne osobe, ljudska prava i sistemi opresije, homofobija/bifobija/transfobija/interfobija itd.

Priručnik pruža smjernice za trenere/ice o tome kako educirati stručnjake/kinje iz područja mentalnog zdravlja s ciljem poboljšanja stavova, znanja i vještina o LGBTIQ+ temama.

Teme iz Priručnika bit će i dio online treninga (za ranije navedene ciljne skupine, u trajanju od 16 sati) na e-platformi koja je u fazi dovršavanja, te će biti promovirana uskoro.

Cijeli Priručnik može se besplatno skinuti na mrežnoj stranici udruge LORI ovdje.

Nastavljamo zajedno s unapređenjem usluga za LGBTIQ+ osobe, hrabro i odlučno!

Priručnik je nastao u sklopu Erasmus+ projekta “CommonPoint – Inovativni pristupi u osposobljavanju pružatelja usluga mentalnog zdravlja za kvalitetnu potporu LGBTQI osoba“. Projekt provodi udruga Hatter Tarsasag (Mađarska), a partnerske organizacije su Prague Pride (Češka), Single Step Foundation (Bugarska) i Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“  (Hrvatska).

Podijeli:

Vijesti:

Scroll to Top