LORI poziva mlade: uključi se i djeluj!

Želiš se povezati sa svojim vršnjacima i vršnjakinjama te djelovati u području zaštite LGBTI ljudskih prava? Želiš se informirati, razmjenjivati ideje, iskustva i kreirati javne akcije?

Udruga LORI te poziva da nam se priključiš i budeš dio grupe mladih za aktivno djelovanje u lokalnoj zajednici.

TKO se može uključiti? Ako imaš između 16 i 30 godina i ako si strejt ili LGBTIQ+, živiš u Rijeci ili okolici i želiš graditi jednu bolju, pravedniju i ljepšu budućnost – javi nam se!

Udruga LORI se dugi niz godina bavi unapređenjem i zaštitom prava LGBTI osoba, te kontinuirano provodi edukativne, kulturne, programe osnaživanja i podrške za LGBTIQ+ zajednicu. Našim mlađim generacijama želimo omogućiti sigurna mjesta susreta, razmjene misli i energije, kako bi se dijeljenjem znanja i vještina mlade snage osnažile, povezale i angažirale u svojoj zajednici po pitanju LGBTIQ+ tema.

Zato, pokrećemo grupe mladih za aktivno djelovanje u Rijeci! No, svi i sve koji/e se žele uključiti iz drugih gradova također nam se mogu javiti. Bez obzira na prethodno iskustvo, svaka osoba koja želi doprinijeti planiranju rada grupe, organizaciji i realizaciji aktivnosti je dobrodošla. Možeš sudjelovati u kreiranju i provedbi jedne aktivnosti ili više njih – mogućnosti su višestruke.

Neke od aktivnosti (ne i jedine) su:

  • Javne akcije (organizacija javnih događanja, kampanja, festivala Smoqua, IDAHOBIT-a…)
  • Školski program i obrazovanje (sudjelovanje u predavanjima i/ili radionica o LGBTIQ+ temama: u osmišljavanju, izvođenju i pripremi)
  • Digitalci/Digitalkinje (kreiranje tekstova za web (digitalnu platformu), snimanje kratkih videa, montaža, grafički dizajn)

Unutar grupe zajednički ćemo raditi na programima za LGBTIQ+ zajednicu kao i na pripremi javnih akcija, ali i provođenju svih aktivnosti koje grupa prepozna važnima.

KAKO se uključiti? Ispuni prijavnicu koju možeš pronaći OVDJE i onda nam se samo javi mailom na  ili privatnom porukom na naše društvene mreže (FBIGdo 15.5.2021.

Organizirat ćemo redovita mjesečna druženja i susrete, a prvi zajednički susret upoznavanja održat ćemo u srijedu, 26.5.2021. Točno vrijeme i lokaciju javimo svima mailom (kasnije se lako prebacimo na neki „moderniji“ način komuniciranja).

Vidimo se! 🙂

#joinyouthgroup

Udruga LORI i Dugine obitelji zajedno pokreću grupe mladih, te će jedna grupa aktivno djelovati na područje Rijeke, a druga na području Zagreba. Za uključivanje mladih u Zagrebu pogledajte više na FB i IG Dugine obitelji. Grupe mladih pokreću se uz podršku projekta  “Podržimo uključivo obrazovanje – gradimo sigurnu budućnost”koji je podržan sa 129.600,00 €, što je osigurano kroz financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Europskog gospodarskog prostora i Norveških grantova.

Podijeli:

Vijesti:

Scroll to Top