Not Just Numbers

Lezbijska organizacija Rijeka “LORI” partnerica je na Erasmus+ projektu „Not just Numbers“, međunarodnom projektu mobilnosti mladih s ciljem osnaživanja suradnji i izgradnje kapaciteta organizacija koje rade s mladima i bave se pitanjima migracija i traženja azila.

Glavna aktivnost projekta je osmodnevni trening za buduće trenere/ice ljudskih prava koji se održava u Turku (Finska) od 7. do 15. prosinca 2017. godine, za 30 sudionika/ica iz Hrvatske, Finske, Ujedinjenog kraljevstva, Grčke, Italije, Mađarske i Rumunjske. Četvoro aktivista/kinja LORI imalo je priliku učiti o metodama neformalnog obrazovanja i eksperimentalnog učenja što uključuje rad u grupama, aktivnosti za izgradnju tima, multimedijalne prezentacije, igre uloga i inovativni social theatre.
Glavni je cilj projekta poboljšati kvalitetu lokalnih aktivnosti po pitanju podizanja svijesti o migracijama i traženju azila a specifični ciljevi su:

  • Razmjena znanja o pristupima edukacije o migracijama i traženju azila u radu s mladima;
  • Educirati trenere/ice mladih o korištenju alata koje su razvili UNHCR i Crveni križ (‘Not Just Numbers’ i ‘Positive Images’),
  • Promovirati međunarodnu suradnju i networking među organizacijama koje rade s mladima.

Podijeli:

Vijesti:

Scroll to Top