Budi dio Smoqua družine: volontiraj i zarotiraj promjenu!

Želiš doprinijeti svojoj zajednici, naučiti više o organizaciji festivala, a zanimaju te ljudska prava i dobra ekipa?  Onda je Smoqua savršeno mjesto za tebe i pozivamo te da nam se pridružiš kroz volontiranje. Festival queer i feminističke kulture Smoqua održat će se ove godine od 12. do 14. listopada na nekoliko lokacija u Rijeci, a kroz mnoštvo događaja nudi priliku za povezivanje s raznim umjetnicima i umjetnicama te aktivistima i aktivistkinjama iz Europe.

Prijavi se do 11. rujna 2023. na mail .

Uključiti se možeš kroz nekoliko aktivnosti:

Dijeljenje letaka i plakata: Dok se vraćaš kući s faksa, iz škole ili s posla, postavi koji letak ili plakat kako bi informacija o festivalu došla do što većeg broja ljudi. Bilo bi šteta da netko propusti Smoquu, šta ne? 😉

 Meet&greet: Važno je da se svatko na Smoqui osjeća sigurnu i zato brinemo jedni/e o drugima i o gostima i gošćama festivala. To uključuje dočekivanje sudionika i sudionica iz drugih gradova i zemalja, biti im podrška dok su u Gradu koji teče.

Dežurstva tijekom događanja: najbolji način za nova prijateljstva i upoznavanja. Tu je grande finale festivala: Queer-UP party! i info-štand koji trebaju odgovorne, tople i komunikativne ljude koji drže sve pod kontrolom.

Priprema prostora: priprema prostorija za aktivnosti (prije i nakon događanja): najčešće razmještanje stolova, stolica, ukrašavanje.

Što se od tebe očekuje?

Odgovornost, kreativnost, pozitivan stav, nesebičnost, motivacija, točnost! Razmisli o tome koliko vremena želiš i možeš izdvojiti! I malo je puno kada se svatko u ekipi drže dogovora.

Što možeš dobiti volontiranjem?

Povezivanje sa zajednicom, nova iskustva, znanja, zabavu kroz upoznavanje novih ljudi i raznih organizacija. Volontiranje je prilika za osobni razvoj, samoosnaživanje, usavršavanje i razvijanje svojih potencijala. Ako ti se svidimo, uvijek možeš nastaviti volontirati u LORI i/ili suradničkom organizacijom festivala PaRiter. 😉 Također,   svim volonterima i volonterkama se upisuju volonterski sati i iskustvo u volontersku knjižicu.

Ako ti sve od navedenog zvuči zanimljivo i želiš se priključiti volonterskom timu Smoque, pošalji nam e-mail na do 11. rujna 2023.

Sve što trebaš je napisati što možeš ili želiš raditi, par riječi o sebi, broj svog telefona i mi ćemo ti se javiti. Molimo te da u “subjekt” e-maila staviš: Smoqua2023 – volontiranje.

Hvala ti unaprijed!

Tvoj nam je doprinos jako važan jer – bez dobrog tima, festival ne štima. 😉

Podijeli:

Više postova:

Scroll to Top