Queer-UP! Party @Smoqua 2023

23.00 – 04.00 Queer-UP! Party u Pogonu kulture

Grande finale 7. Smoque – vrući Queer-UP! Party dovodi nam Ustanovu, House of Flamingo, Zvjerinjak/Queeranarchive! 🏳️‍🌈

@Pogon kulture u subotu, 14.10. je THE Mjesto za biti: stavite si zvjezdicu, kružić ili x na kalendare, javite ekipi, mami, partneru, partnerici, susjedima, ma svimaaa i dođite da zauzmemo cijeli plesni podij. 😊

Line-up je vreo:

ORLANDO (ex. Pobalnika, ex. Lovekovski) (SI), kolektiv Ustanova

Kako u autorskoj glazbi tako i u setovima uključuje queer teme i (uz dozu ironije) propituje etablirane kanone. Kao Lovekovski objavio je album sa singlom Korenje te koncertirao u Sloveniji i susjedstvu.

msn gf (Ustanova, Nimaš Izbire)(SI)

Bez obzira na žanrovsku raznolikost u izboru i produkciji, msn gf ostaje privržena gorko-slatkoj drami zaboravljenih pop balada, začinjenoj suvremenom produkcijom. Ne poznaješ je, ona ide u drugu školu.

Dj top1gurman (TheHub) 

Bavi se audiovizualnim i izvedbenim umjetnostima, keramikom i poezijom. Obraća pažnju na sitne narative u zvuku, voli političnost u glazbi, eksperiment i neočekivane žanrovske spojeve, a najviše gej estetiku i queer pop. 

gabibabydoll (zvjerinjak/queeranarchive) voli kuhati raznolike, razigrane, „consensual“ klupske večeri kao dio Zvjerinjaka i  Q+ security, kolektiva kojem je stalo do  podizanje svijesti o inkluzivnijim  i sigurni(ji)m eventima.

U njihovim setovima  isprepliću se  eklektični i neočekivani ritmovi latino core x club anthems, ljubeći živahne ghetto breaks, grleći nostalgični dembow romantico, brzo kapajući malo queer aktivizma nadopunjenog slatko-kiselim trans technom. 😉

Ali to nije sve! U ponoć se atmosfera još diže, kad na pozornicu House of Flamingo stiže. 😀

Drag kraljice Colinda Evangelista i Jovanka B. Titutka (@HoF), uz plesačice Helenu Ostojić i Ninu Šturu, komičnom i dinamičnom live izvedbom godinama oduševljavaju publiku Balkana, a i šire. Ovdje su da nas osvoje!

Ugošćujemo ZVJERINJAK, party program kolektiva queerANarchive koji se realizira u partnerstvu s Koalicijom udruga mladih, Platformom Doma mladih i LGBT centrom Split. ZVJERINJAK je mjesto nulte tolerancije prema nasilju i drugim oblicima uznemiravanja, kako na plesnom podiju, u klubu i oko njega. Ako doživite ili primjetite bilo kakvo nasilje i/ili uznemiravanje obratite se organizatorima_icama, volonterima_icama, izbacivačima_icama. Također, ovo je dio rada kolektiva Q+ SECURITY koji se provodi  u okviru programa Clubture-HR programska razmjena i suradnja uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, Zaklade Kultura nova, Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva kroz program Centri znanja.

Uz veliki Queer-UP! Party možete se prošetati kroz Smoquu od 12. do 14. listopada i iskusiti pregršt radionica, filmova, performansa, razgovora i minglanja. Program je na LORI webiću, pa škicnite LINK 😊

Vidimo se na Queer-UP! Partyju! 🙂

Podijeli:

Više postova:

Scroll to Top