Radionica feminističke samoobrane na Smoqui

U okviru programa festivala Smoqua u petak, 18. svibnja od 14 sati u Palachu održat će se radionica feminističke samoobrane koju će voditi Mónica Cano Abadía (Španjolska) a namijenjena je ženama.

Monica ima crni pojas u orijentalnom Kick-boxingu,LGBTIQ i feministička je aktivistkinja te doktorica filozofije, specijalizirana za zapadnu feminističku teoriju.

O feminističkoj samoobrani Monica kaže kako ona nadilazi tečaj baziran na isključivo fizičkim tehnikama: ona jača autonomiju žena, osnažujući ne samo fizičku već i emocionalnu te društvenu sigurnost. Ukratko, to je način života koji uključuje mehanizme prevencije, kritičke analize društveno uvjetovanih rodnih praksi i stvaranje mreže sestrinstva.

Zbog ograničenog broja sudionica, obvezne su prijave e-mailom: , a u prijavi molimo da napišete svoje ime i prezime te kontakt – broj mobitela.

________________________________________________

Smoqua je dio programskog pravca Kuhinja u okviru programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Organizatorice: Udruga LORI + PaRiterGrađanke svom graduCentar za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci

Festival financijski podržavaju: Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture / Grad Rijeka / Primorsko-goranska županija / Ministarstvo kulture Republike Hrvatske / Europska komisija / Musagetes

uz sponzore Adria print i Bordel La Grotta

Medijski pokrovitelj: Novi list

Podijeli:

Više postova:

Scroll to Top