Radionice @Smoqua 2022: drag, tapkanje, queer fantasy&briga o sebi

6. Međunarodni festival queer i feminističke kulture Smoqua donosi zbilja šarolik program, a u njemu je i četiri vrlo zanimljive radionice! Sve se održavaju u festivalskom okupljalištu, OKC Palach.

Krenimo redom 🙂

Četvrtak, 13.10.

15.00 – 16.00 Tapkanje

Tehnika energetske psihologije, EFT (tapkanje), pomaže u umanjivanju i uklanjanju neželjenih emotivnih intenziteta, učinkovitom savladavanju straha, anksioznosti, stresa. Svetlana Del Vechio, EFT-praktičarka, vodi nas kroz proces iscjeljenja i osobnog rasta. Prijave (ime i prezime i kontakt telefon) poslati na: .

Petak, 14.10.

15.00 – 17.00 Je li briga o sebi moguća u feminizmu i queer aktivizmu?

Ako si doživio/doživjela zamor u aktivizmu, ili imaš nekog bliskog tko je napustio aktivizam zbog zamora, ili se pak pribojavaš da je to neizbježno – ovo je radionica za tebe. Razgovaramo o svojim iskustvima i načinima kako biti podrška sebi i drugima. Briga o sebi i drugima moguća je i u aktivizmu, poruka je voditeljice Karoline Wieckiewicz koja nam dolazi iz Poljske.

17.00 – 18.30 Bubnjaj s nama!

Maštaš o tome kako bubnjaš na prosvjedima? Iskusne bubnjarke iz kolektiva Drum ‘n’ bijes iz Zagreba donose bubnjeve i palice, a ti ponesi motivaciju i bijes. Nakon što naučiš osnove protestnog bubnjanja, imat ćeš priliku pokazati naučeno na otvorenju rada austrijske umjetnice Chinagirl Tile. Prijave: https://bit.ly/DnBxSmoqua.

Subota, 15.10.

15.00 – 17.00 Novi urbani queer mitovi

Zapitaš li se ponekad kako bi drevne junačke priče izgledale s queer likovima? Poželiš li da na povratku kući, iza ugla, umjesto u priču o Slendermanu upadneš u neku novu, queer creepypastu? Skupa s nama ispiši novi krajolik queer priča, na razmeđi bajki i suvremenih urbanih legendi, uz riječke spisateljice i urednice Antoniju Mežnarić i Vesnu Kurilić iz nakladničke kolibe Shtriga, koje i same smišljaju i pripovijedaju neke nove, queer priče.

19.00 – 20.00 Probudi drag u sebi

Želiš li isprobati drag? Želiš li sigurno mjesto gdje možeš isprobati rodno se izražavati na pozornici kroz drag? Možeš doći u dragu ili izvan draga, kako god se osjećaš. Ujedno, ovo može biti i zagrijavanje za Queer-UP! Party, naravno, gdje nas čeka vrući nastup Karmen Daš iz Maribora.

Podijeli:

Više postova:

Scroll to Top