Uspješno održan trening za LGBTIQ+ mlade iz Hrvatske i Slovenije

Od 24. do 28. veljače 2023. u Rijeci udruga LORI održala je trening „Mladi za društvene promjene!“ koji je okupio sjajnu ekipu LGBTIQ+ mladih iz Hrvatske i Slovenije! Zajedno se učilo o aktivnoj društvenoj participaciji kroz praktične zadatke i primjere. U suradnji s partnericama Društvo Parada ponosa iz Ljubljane kao i iskusne trenerice, gošće i goste, ovim treningom smo željele osnažiti mlade za provođenje samostalnih akcija u lokalnoj zajednici.

Program je obuhvatio razne LGBTIQ+ teme u kontekstu javnog djelovanja i aktivizma: diskriminaciju i nasilje uz postojeće zakonske okvire, govor mržnje i elektroničko nasilje, kreiranje sigurnog okruženja, organizaciju javnih akcija i protesta, te društvene mreže kao alat koji može pomoći u borbi za ljudska prava.

Kroz diskusije, vježbe, rad u grupama 12 mladih se osnažilo za djelovanje u domeni aktivizma, započevši s  osmišljavanjem i pripremanjem inicijative koje će realizirati do kraja projekta. Jedva čekamo nastavak suradnje, povezivanja i gradnje novih savezništva! 🙂

Neke od ad hoc akcija grupe su već pripremile i predstavile tijekom treninga, a kao „teaser“ evo male najave: intervencija u javnom prostoru, reakcije na društvenim mrežama o (institucionalnoj) transfobiji.

Trening je održan kao dio projekta Glasovi mladih za društvene promjene kojeg provode Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“ i Društvo Parada ponosa.

Projekt “ Glasovi mladih za društvene promjene” provode Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“ (nositeljska organizacija) i partnerice Društvo Parada ponosa  u razdoblju od travnja 2022. do kraja studenoga 2023. godine. Ukupna vrijednost projekta je 60.000 €, što je osigurano kroz financijsku podršku  Europske unije iz programa Erasmus+.

Podijeli:

Vijesti:

Scroll to Top