GSG@Smoqua 2021: Fenia Kotsopoulou, Aylwyn Walsh i Simon(e) van Saarloos

5. festival queer i feminističke kulture Smoqua od 7. do 9. listopada 2021. okuplja aktivistkinje i aktiviste te umjetnice i umjetnike iz Ujedinjenog Kraljevstva, Grčke, Srbije, Francuske, Poljske… a performansi, izložbe, rasprave, radionice, predavanja, Queer-UP! Party, samo su neki od mnoštva sadržaja kojima u ova tri dana možete zaroniti u queer i feminizam.

Partnerice na Smoqui, još od njenih početaka, GSG ove nam godine u Rijeku donosi razne aktivnosti:

Otvorenje izložbe „Devijantne žene“

četvrtak, 7. listopada u 19 sati u Delta Labu (Delta 5). Nagrađivana grčka interdisciplinarna umjetnica Fenia Kotsopoulou s adresama u Velikoj Britaniji i Nizozemskoj, i britanska znanstvenica/umjetnica/aktivistkinja Aylwyn Walsh istražuju osude ženskih tijela kada se ona smatraju devijantnima ili neposlušnima. Fotografijom, filmom i instalacijskim intervencijama istražuju zazorno žensko tijelo, dlakavost i neodređenost. Izložba ostaje otvorena do 21. listopada 2021. godine.

Fragile Woman_ Fenia Kotsopoulou
Un-archive_Fenia Kotsopoulou, Daz Disley with concept by Aylwyn Walsh

Predavanje-performans „Igranje monogamije“

petak, 8. listopada u 19 sati na adresi Križanićeva 6a, u izvedbi Simon(e) van Saarloos iz AmsterdamaVan Saarloos kritizira monogaman život i lažne utiske o sigurnosti, predlažući nemonogamni ljubavni život i drugačiji pristup vlasništvu i posjedovanju. Igranje monogamije će biti predstavljeno kroz dva povezana elementa: predavanje-performans na online platformi, i distribuciju knjižice s prevedenim poglavljem knjige, Antilomljivo: stvari koje napreduju iz nereda, koju je dizajnirala riječka umjetnica Ana Labudović.

Simon(e) van Saarloos, Playing Monogamy

Prepustimo se raznolikom umjetničkom sadržaju, neka nas osvoji, šokira ili možda nešto sasvim treće! 🙂

Vidimo se na Smoqui! 🙂

*Udruga LORI kao glavna organizatorica događaja će naravno poštivati sve mjere i preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19, a kako bi Smoqua protekla u sigurnom i veselom ozračju.

Podijeli:

Više postova:

Scroll to Top