Radionice @Smoqua 2021

Na 5. festivalu queer i feminističke kulture Smoqua od 7. do 9. listopada ove godine s divnim suradnicima/icama iz raznih dijelova Europe, organizatorice LORI, PaRiter i GSG pripremile su zanimljive radionice: drag transformacije, joga, vez s aktivističkim porukama, održivo samofinanciranje i uređivanje Wikipedije!

Uz dozu kreativnog i opuštenog svatko za sebe može pronaći najbolji način zabave i učenja.

Prvog dana festivala, 7. listopada od 15:00 do 17:00 u Delta Lab-u (Delta 5) održat će se radionica „Održivo  financiranje  za feminističku stvarnost“. Cilj je radionice osvijestiti feminističke organizacije o samoodrživom financiranju te istaknuti uspješne prakse u prikupljanju sredstava. Uz Evdokiu Romanovu, savjetnicu feminističke zaklade Frida, istražite mogućnosti neovisnosti od donatora i potpora.

U petak,  8. listopada od 14:00 do 16:00 u OKC Palach (Kružna ulica 8) slijedi nam Radionica „Otkrij sebe kroz jogu“, gdje ćemo se uz voditeljicu Evdokiju Romanovu fokusirati na povezivanje s vlastitim tijelom i istraživanje njegovih individualnih potreba. Učimo voljeti i brinuti se o sebi, pronalazeći središte za razmišljanje, mir i opuštanje u svom tijelu. Potrebno je ponijeti udobnu odjeću, vodu i neku prostirku za vježbanje. Prijave su  obavezne na: .

Istog dana u Palachu od 18:00 do 19:00 se možete okušati u kreiranju vlastitog drag lika na radionici „Drag transformacija“. Pridružite nam se uz Le Filip i istražite svoju slojevitost! Oslobodimo tijela i umove zajedno. 🙂 Potrebno je ponijeti svoju šminku, odjeću i četke za kosu.

Zadnjeg dana festivala, 9. listopada od 12:00 do 15:00 također u Palachu naučite kako uređivati članke na Wikipediji na hrvatskom jeziku. Voditelj  Željko Blaće i voditeljica Lorena Herceg pružit će više informacija o Wikimediji, a radionica  će također poslužiti i za oformljivanje lokalne Wikipedia grupe. Prijave su obavezne na.

9. listopada u Palachu od 16:00 do 18:00 iz Varšave nam dolazi Karolina Wieckiewicz održati radionicu vêza s aktivističkim porukama. Moći ćete razmijeniti različita iskustva i naučiti vesti. Tijekom radionice sve će osobe imati mogućnost pripremiti i završiti svoj vlastiti komad, a preporuka je donijeti svoju majicu ili neko platno na kojem želite vesti. Drugi potreban materijal bit će dostupan na radionici.

Vidimo se na Smoqui! 🙂

**Udruga LORI kao glavna organizatorica događaja će naravno poštivati sve mjere i preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19, a kako bi Smoqua protekla u sigurnom i veselom ozračju.

Podijeli:

Više postova:

Scroll to Top