Cool radionice na Smoqui 2020

Na Smoqui ove godine (15. -17.10.2020.) u Rijeci sve zainteresirane osobe moći će se uključiti u zanimljive radionice: od izrade aktivističkog nakita, održivom financiranju za feminističke organizacije i inicijative, o taktikama za kreativne oblike protesta do – seks igračaka. Uz stručnjakinje voditeljice, pozivamo sve ljude otvorena uma i srca da dođu i razvijaju svoje kreativne sposobnosti te nauče ponešto o ovim temama.

Izrada aktivističkog nakita, Jana Ažić i Elena Apostolovski (HR)

petak, 16.10. od 15:00-17:00 @ OKC Palach, Kružna ulica 8

Volite stvarati nešto baš svoje, želite naučiti kako izraditi nakit, a da pritom ima i aktivističku „notu“? U Palachu (ili ispred, ako je lijepo vrijeme 🙂 ) drugog dana festivala od 15:00 do 17:00 uz kreativni duet Jana i Elena možete u dobroj zabavi osmisliti i napraviti po svom ukusu prstenje, naušnice, ogrlice ili pak nešto posve drugo! Sav će radni materijal biti dostupan.

(Naslovna foto)

Održivo financiranje za feminističku stvarnost, Evdokia Romanova (RU) – OTKAZANO!

petak, 16.10. od 18:00-19:00 @ OKC Palach, Kružna ulica 8

Djelujete u feminističkoj organizaciji, inicijativi, grupi i želite saznati kako doći do sredstava, ne ovisiti o grantovima i donatorima te postići samoodrživo financiranje? Onda je ova radionica za vas! 😉 Uz Evdokiu Romanovu, aktivistkinju i savjetnicu u feminističkoj zakladi Frida istražite revolucionarne mogućnosti uspješnih praksi u prikupljanju sredstava.
*Radionica će se održati putem Zoom-a.

Foto: Louise Linsenbolz

Recept za otpor: taktike i principi za kreativne forme protesta, Shailoh Philips (NL) i Marinella Matejčić (HR) – OTKAZANO!

subota, 17.10. od 11:00-15:00 @ OKC Palach, Kružna ulica 8

Trećeg dana festivala, u subotu 17.10.2020. od 11:00 do 15:00 (s pauzom za ručak) saznajte više o samoorganizaciji, kreativnim taktikama prosvjedovanja, o preplitanju umjetnosti i aktivizma u praktičnoj i razigranoj radionici uz Shiloh (preko Zoom-a) i Marinellu (uživo). Obavezne prijave na: 

Foto: Marko Laća

Radionica o seks-igračkama, LELO (HR/SE)

subota, 17.10. od 16:00-17:00 @ OKC Palach, Kružna ulica 8

Zanimaju vas intimni dodaci, a ne znate koga pitati ni gdje se o tome informirati? Dođite na interaktivnu radionicu o seks-igračkama i naučite svašta uz Stellu i Saru iz tvrtke LELO, vodećeg svjetskog brenda luksuznih intimnih proizvoda koji potiče dijalog o zdravijem i potpunijem pristupu seksualnom životu. Radionica će se održati ispred Palacha ili u slučaju kiše/bure unutra.

*Događaji mogu biti fotografirani i/ili snimani radi obveze osiguranja vidljivosti programa te će se fotografije i snimke koristiti objavom na mrežnoj stranici i društvenim mrežama udruge LORI te arhiviranjem podataka o događaju.

**Udruga LORI kao glavna organizatorica događaja će naravno poštivati sve mjere i preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19, a kako bi Smoqua protekla u sigurnom i veselom ozračju.

Podijeli:

Više postova:

Scroll to Top